Blonde routine

Ditet e mia jane shume te ngjashme me njera-tjetren, jo ne permbajtje por ne rutine. Ne momentin qe vendosa te shkruaj kete pjese, provova te sjell ne mend heren e pare kur e takova. E pata te veshtire, pasi kujtesa me ndahet me periudha kohore te tipit kur punoja ne kete zyre apo ate, kur jetoja ne kete zone apo ate, kur kaloja ne kete rruge apo ate tjetren…
Sidoqofte periudha e fundit te ciles do t’i referohem sonte eshte katervjecari i fundit… Prej shume kohesh me del perpara syve mengjeseve nje vajze me floke te leshuara, te verdha deri tek supet. Ajo eshte nje vajze si shume te tjera, e rregullt, e veshur me fustane dhe sandale apo kepuce me taka, me nje ecje karakteristike, koken drejt e veshtrimin diku perpara.
Ajo nuk me ka vene re fare me shume mundesi, ama une sa here e shoh me kujton nje tjeter vajze bjonde, me sy te shkruar qe ka nje ngjashmeri aq te madhe sa me vjen nje deshire t’i flas e t’i tregoj sozine e saj…Une nuk di as emrin e saj, as historine, ama nje gje e di mire, vendin dhe oren ku ajo kalon cdo dite, ashtu si une.
Me dhembin ditet e muajt qe ikin, vitet qe shtohen dhe serish e njejta rutine dhe perditshmeri. Vajza qe vjen perballe meje, une qe mendoj per te ngjashmen e saj, veshtrimet qe kalojne permes te panjohurish dhe humbin tej ne boshllekun e nje qyteti te zbrazet.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s