Dita boterore e lirise se shtypit – 3 maj

Sot eshte dita boterore e lirise se shtypit. 

Nje vit me pare une isha e ftuar ne nje studio televizive per te folur mbi lirine e shtypit dhe menyren se si mediat e reja online, ku kategorizohet dhe blogu im, bejne ate qe ndodh te jete e veshtire te behet nga mediat e tjera.
Kur nje person hap nje blog, fillon ne menyre te pandergjegjshme te kontribuoje ne boten e madhe te ndarjes se mendimeve dhe qendrimeve te pavarura individuale por dhe te nje grupi qe gjen veten ne mendimet e tua.
Ky medium i shtypit te shkruar fuqizon mendimin e lire ne nje dimension tjeter sa privat po aq dhe publik, gje te cilen e meson dite pas dite.
Ne kete dite kthej syte me respekt dhe vleresim per ata gazetare terreni qe kane paraqitur me kurajo ekstreme sa e sa ngjarje dhe raportuar per te verteta qe qendronin fshehur nga syte e opinionit publik neper bote.
Me gjithe kritikat dhe sulmet qe i behen shtypit, serish ne te gjithe kemi nevoje per nje shtyp te lire, qe te sherbeje si nje ndermjetes mes informacionit dhe qytetareve. 
Liria e gazetareve per te ushtruar profesionin e tyre eshte nje gur themeli per cdo demokraci te qendrueshme. 
Ne kete fryme, dhe ne nuk do mundemi kurre te jemi nje vend i lire e me standarte demokratike pa pasur shtypin te pavarur dhe te fuqizuar.
Gazetare me te pregatitur, pena me te mprehta, mendime te lira…
#3maj2015 #WFPD2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s