Kufijte e qetesise

U ngrita dhe zgjata doren te prek hapesiren pertej. Ate ne dukje te paprekshme. Vijen e ndermjetme qe bashkon detin e horizontit me kaltersine. Ate permasen qe perpiqet te perkufizoje e percaktoje cdo hap qe hedh. Ate qe duket se deshiron te me drejtoje dhe udhet ku eci, pa ditur mire se nga vij e per ku jam nisur.

Por une nuk e ndjek. Nuk di nga vij e ku shkoj, ajo thjesht nuk zoteron. E serish qendron aty e palekundur. Si nje mentore e ashper dhe e pathyeshme, por qe nje dite do te griset. Aty ku nisi. Te besimi. Tek padija.

Tek vete kufizimi dhe paradoksi i qenies qe ekziston. Tek paradoksi i ekzistences dhe i mosekzistences, pikerisht tek pasiguria e pasigurise. Sepse dhe pasiguria mund te jete e paqarte ne ekzistencen e saj. E si mund te jesh i sigurt per nje pasiguri ekzistenciale? Tek dyshimi. 

Por nga ana tjeter nuk me ndahen perkufizimet qe me jane ngulur thelle ne tru. Pikerisht ekzistenca dhe vete bota mund te justifikohen ne perjetesi vetem si fenomene estetike. E tha… E lexova… Me vuri ne mendime… E lexoj serish e i jap te drejte. Sa te lumtur jane ata qe nuk mendojne per ekzistencen.

Po per cfare tjeter mund te mendojne nese nuk jane te sigurt per kete? Nuk i pergjigjem dot kesaj pyetje dhe mendohem.

E ndjej sesi ne ate cast behem nje, me ate komunitetin e mendimit te frikesuar, qe kerkon zgjidhje, e kur heq dore, ende vete qenia ka mbetur aty, tek mungesa, dhe boshlleku. 

Per kete te fundit edhe pasi kemi hyre ne qark, na duhet te marrim vete nje qendrim te forte dhe ne perputhje me vete ekzistencen, te cilen sidoqe te vije puna, do na duhet ta humbim. Per ta pasur deri ne pafundesi. Pikerisht tek pafundesia qe na perkufizon, duke permbushur boshllekun.

Cuditerisht, ndjesia e boshllekut, ndersa permbush tere cilesite e saj, ka nje peshe shume te rende… 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s