Pushime me femijen

Te vendosesh per vendin e pushimeve duket si nje nga gjerat me te lehta ne jete. Por kur ke femijen me vete duhet te mendosh cdo gje e ne mos mendofsh cdo gje te pakten duhet te perpiqesh te marresh masa per cdo lloj situate.

E verteta eshte se me kalimin e viteve, ndersa femija rritet, duket se rritja e komunikimit dhe aftesive shprehese te saj, te lehteson dhe pushimet. Por ja qe nuk eshte gjithnje keshtu.

Mu duk se kete here do kisha me pak valixhe me vete, por serish sasia e rrobave dhe gjerave te vajzes ishte e krahasueshme me vitet e tjera. 

Pra kufizimi erdhi tek rrobat dhe ‘rraqet’ e mia e jo te saj…

Me ka shqetesuar cdo vit ushqimi i saj gjate periudhes se pushimeve, dhe kete vit po njesoj. Te duket sikur ta ben per inat, nuk ha, nuk ha, nuk ha…

Dhe arrin kriza ne nje pike ku nis e mendon nese duhet te kishe marre udhen apo te kishe qendruar ne shtepi, dhe te dyja te rezultojne jo te mira per nje ose me shume arsye.

Me kap nje deshire shperthyese per te bertitur e pastaj ende e bertitura nuk eshte zgjidhje. Sa mire qe jam me pushime ndryshe nje shperthim mund te kish ndodhur, por serish per shume arsye permbahem.

E ndersa ditet vijne drejt fundit deshires per te qendruar me gjate i vjen perballe shqetesimi prinderor, dhe sa dite pa ngrene sic duhet?

Shpresoj qe vitin e ardhshem te jete me ndryshe se dhe ky vit iku pa ngrene!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s